16 augusti 2024
19:00

Lindome GIF

Referat: Landvetter IS - Lindome GIF

Tredje höstmatchen och tredje förlusten och denna gång mot lokalkonkurrenten Landvetter. Seriespelet nu i höstupptakten har verkligen startat dåligt för Zebrorna med tre raka förluster och i de två senaste matcherna mot Astrio och Landvetter har inte marginalerna riktigt varit med Lindomespelarna när man förlorat två helt jämna matcher med uddamålet. Fredagskvällens match börjar lite trevande och inget av lagen skapar till att börja med några heta målchanser. Spelet ute på banan var ganska tufft med spelare som både tar och ger. Zebrorna skapar tre riktigt bra målchanser under första halvlek där Axel Wibrån i hemmaburen får kliva fram och göra tre bra räddningar för att hindra zebrorna att ta ledningen. Speciellt minns vi räddningen på mållinjen efter ett hårt närskott från Hugo Hedén som nog många trodde skulle resultera i ett ledningsmål för Zebrorna men Axel gör en superäddning vid sin högra stolprot. Landvetter kommer också fram till tre chanser under halvlekens sista del först på en frispark som Jens i Zebramålet enkelt räddar och en nick över på hörnretur. Den stora chansen för hemmalaget kommer strax före halvtidsvilan efter en frispark där Abdullahi Dirir i absolut sista stunden lyckas blockera Landveterspelarens avslut från nära håll. En jämn halvlek med två lag som vill vinna och som spelar sig fram till några riktigt heta målchanser.
Inför andra halvlek tvingas tyvärr Tim van Assema utgå pga. en hård smäll mot huvudet i mitten av första halvlek och Adam Wästlund ersätter.
Andra halvlek börjar med ett visst spelövertag från Landvetter. Under de tio första minuterna har hemmalaget sitt enda avslut under andra halvlek och det skall visa sig bli segerskottet i matchen och det är den före detta Lindomespelaren Robert Lipovac som skjuter in bollen från 16 meter ribba in efter ett högeranfall. Efter dessa inledande minuter tar Zebrorna över helt och hållet och rycker fram i våg efter våg. Landvetter har för dagen en grym sista utpost i Axel Wibrån som vid fyra tillfällen räddar hemmamålet från påhälsning efter långskott, vinkelskott, närskott och till slut en grym frisparksräddning på matchens sista spark, en frispark av Hugo Hedén. Det känns grymt surt att inte få in bollen under den sista dryga halvtimman av matchen men samtidigt är det bara att gratulera Landvetter till segern och lyckan över att ha en målvakt i storform denna konstiga match. Landvetter skall också vara mycket glada över att de inte åkte på ett rätt kort i mitten av andra halvlek när Alex Raseed blir brutalt nersparkad bakifrån av en Landvetterspelare och vi är glada över att Alex inte fick benet avsparkat i den brutala tacklingen.
Ny vecka med B-match mot KF Velebit på tisdag och sedan hemmamatch i div II mot Laholm på söndag den 25 aug kl 14:00. Fortsätt kämpa för nu skall vi ta höstens första seger!